مقاوم سازی سازه های بتن ارمه - An Overview

مشکلات زیادی ممکن است برای سازه های بتنی ایجاد شود و بهترین راهکار حل این مشکلات طبیعتا مقاوم سازی می‌باشد، هم از منظر اقتصادی، هم زمان و دیگر موارد. در زیر به مشکلات متداول این سازه ها اشاره می‌کنیم:

برای ستون هایی که امکان بتن ریزی در چهار طرف وجود نداشته باشد می توان از تقویت یک طرفه یا چند طرفه استفاده نمود.

لذا می توان یکی از تکنیک های تقویت ساختمان ها را اصلاح و اتصالات پانل های پیش ساخته در نمای آن ها دانسته و از آن بهره گرفت.

تقویت ستون ها به روش های مختلفی انجام می شود. این روش ها بر حسب نوع ضعف ستون و تقویت مورد نظر ممکن است برای تقویت ستون های یک ساختمان به کار روند. تقویت ستون ها یک روش کارا در تقویت ساختمان های بتنی می باشد. در این روش تقویت دیوارهای بتن مسلح به دو طرف ستون های سازه اضافه شده و به این طریق ظرفیت ستون افزایش می یابد.

مهم ترین تاثیر میرایی، کاهش دامنه نوسان و پاسخ ساختمان نسبت به نیروهای وارده می باشند و بدین ترتیب میراگرها قسمت عمده ای از انرژی ارتعاشی را به هدر می دهند.

به عنوان مثال افزودن بادبند در ساختمان های فلزی بسیار ساده بوده، در حالی که در ساختمان های بتنی این کار، مشکلات اجرایی فراوانی دارد، لذا افزودن دیوار برشی می تواند راهکار عملی بهتری برای ساختمان های بتنی باشد.

نصب جداسازهای لرزه ای در تراز پایه ساختمان، با هدف جداسازی حرکتی بین سازه و زمین صورت می گیرد.

همچنين شكل پذيري و قابليت جذب انرژي اين قاب ها در حد قاب هاي خمشي فولادي ويژه و کتاب مقاوم سازی سازه های بتنی بيشتر از قاب هاي مهاربندي ويژه مي باشد، كه اين شكل پذيري بالا نتيجه محصور نمودن هسته فولادي مهاربندها در مقابل كمانش مي باشد.

مقاوم سازی به معنای بالا بردن مقاومت یک سازه یا یک ساختمان در برابر نیروها و بارهای وارده است. بارهای وارده به سازه از نوع بار ثقلی و بار جانبی می باشد که تامین ایمنی سازه برای افزایش مقاومت و بهره برداری از آن بسیار مهم است.

در این روش امکان اصلاح همزمان مشکلات سختی و مقاومتی در قاب های بتنی وجود دارد.

این امر موجب شده است که تعداد زیادی از شرکت های مقاوم سازی سازه در امر بهسازی لرزه ای سازه ها و تقویت سازه ها در برابر زلزله فعالیت ‌کنند.

میدان رسالت، خیابان فرجام، کوچه حسینعلی، مرکز علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت

تقویت ساختمان های بتنی مسلح با بادبند فلزی در سال های اخیر، مورد توجه ویژه ای قرار گرفته و کارهای مطالعاتی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی گسترده ای نیز در این زمینه انجام گرفته است.

مقاوم سازی ساختمان های دسته اول و دوم کاملا به عهده دولت است. اما دسته سوم بین دولت و مردم مشترک بوده و دسته چهارم کاملا به عهده مردم است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *